mr. E.J. Bakker

Graag tot uw dienst...

mr. E.J. Bakker

Ewina Bakker heeft in de Verenigde Staten Engelse literatuur gestudeerd en vervolgens de studie Nederlands Recht afgerond aan de Universiteit in Utrecht. Na enige jaren recht gedoceerd te hebben is Ewina Bakker in 1991 als advocaat beëdigd bij de rechtbank te Utrecht. Zij heeft jarenlange ervaring in het behartigen van de belangen van woningcorporaties (m.n. ontruimingszaken), maar staat eveneens huurders bij die een conflict met hun verhuurder hebben. Ewina Bakker behandelt daarnaast arbeidszaken waarbij zij zowel werkgevers als werknemers bijstaat. Eveneens heeft Ewina Bakker ruime ervaring op het gebied van familierecht (o.a. echtscheidingen, alimentatie en omgangsregelingen) en jeugdrecht (o.a. uithuisplaatsingen, ondertoezichtstellingen, etc.). Zij is bovendien werkzaam op het gebied van verbintenissenrecht (o.a. op het gebied van contractenrecht en onrechtmatige daad). Ook staat zij advocaten bij in tuchtrechtelijke kwesties. Tot slot is zij door de Raad van Rechtsbijstand toegelaten als gespeciaiseerd BOPZ-advocaat (rechtsbijstand aan cliënten die in het kader van de BOPZ gedwongen opgenomen worden).

Ewina Bakker is lid van de volgende (specialisatie)verenigingen:

VPAN (Vereniging van Psychiatrisch Patiëntenrecht Advocaten Nederland)
VBAU (Vereniging BOPZ Advocaten Utrecht)
NVJA (Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten)
DISCIPLINA (Nederlandse Vereniging van Tuchtrechtadvocaten)

Ewina Bakker is lid van NEKAN (Netwerk Kleine Kantoren Nederland) en het Landelijk Netwerk Gratis Inloopspreekuur Advocaten: www.inloopspreekuuradvocaat.nl

Mr. E.J. Bakker heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

Arbeidsrecht
Huurrecht
Personen- en Familierecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten minimaal tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.